Skriv til os
Ring på tlf.  (+45) 29 41 01 79  eller send en email til  anders@anbo.dk

Vi tilbyder

Almindelig fældning

Her er der tale om fældning af træer uden råd eller svamp og med tyngdepunktet lige over eller tæt på stammen. Der skal være plads til at træet kan lægges ned i fuld længde og der skal være plads til hele kronen. Almindelig fældning kan udføres med stor præcision under 5 grader og er den billigste løsning.

Træpleje

Er dit træ lidt tynd i toppen, har små blade eller bare ser lidt trist ud. Måske er der noget at gøre ved det. Lad os give dit træ en kærlig behandling, så du kan nyde det i mange år fremover. Ingen opgave er for lille er for stor.

Fældning af vanskelige træer

Dette kan være træer der tvejer (har deling i stammen), der er angreb af råd eller svamp, tyndepunktet er forskudt fra stammen mm, hvilket medfører særlige forholdsregler.

Naturpleje

Vi kan hjælpe dig med forskellige former for naturpleje alt efter dine behov. Det kan være bekæmpelse af invasive arter, slagleklipning, rydning af underskov m.m. Vi rådgiver dig gerne i forhold til dit projekt.

Sektionsfældning (Topkapning)

Denne teknik bruges, når træet ikke kan lægges ned pga. forhindringer som fx bygninger, veje, hegn, drivhuse, fliser eller andet skrøbeligt underlag. Topkapning er rimelig tidskrævende og der er mange faktorer der spiller ind. Såfremt der ikke er den nødvendige plads til at grene kan smides ned efter afsavning skal de nedfires i reb mm. Hvis der er mange forhindringer kan det være nødvendigt at udføre topkapning på hele træet. I nogle tilfælde kan der blot tages lidt af kronen, hvorefter resten af arbejdet udføres som almindelig fældning.

Friskæring af stormfald

Friskæring af stormfald er forbundet med stor risiko pga. de store spændinger, der kan være opstået i det væltede træ. For at undgå ulykker med personskade til følge kræver dette arbejde viden og ekspertise om tryk og træk, hvorfor træer der er stormvæltet skal friskæres med stor forsigtighed fra rodkagen med specielle snit. Det er ved denne type opgave der er størst risiko for ulykker, hvorfor det anbefales ikke selv at udføre friskæring af stormfald.

Beskæring

Er kronen på dit træ blevet for stor eller for tæt, så kan vi lave en udtynding eller reduktion af kronen, så der kommer mere lys igennem. Ved beskæring er der altid en lille risiko for råd og svamp, hvorfor vi nøje overvejer beskæringsgrad ud fra det enkelte træs struktur.

Indtrækning af træer med baghæld

Træer med meget baghæld eller forskudt tyngdepunkt i forhold til stammen fældes ved hjælp af specielle snit og indtrækkes ved brug af taljer.

Udtyndning

Udtynding af underskov og mindre træer i plantager og skove anbefales for at give mere plads og lys til træer af høj kvalitet. Arbejdet udføres som almindelig fældning med stor præcision og ekspertise.

Havearbejde

Trænger haven til en kærlig hånd, kan vi være behjælpelige med en bred vifte af opgaver. Vi tilbyder eksempelvis græsklipning, mosfjernelse, hækklipning og andet havearbejde. Det kan være en tidskrævende opgave at vedligeholde haven, så lad os gøre det for dig.

Flisning og rodfræsning

I forbindelse med ovenstående opgaver kan der efter aftale udføres rodfræsning samt flisning af grenaffald. Vi har stor erfaring med fjernelse af rødder og stubbe, så du er i trygge hænder hos os. Vi sørger for, at alle rødder er ordenligt af vejen.

Akutservice 24/7

Har du akut brug for hjælp, smider vi, hvad vi har i hænderne og kommer hurtigst mulig. Har vi ikke selv mulighed for at komme, benytter vi vores store netværk til at finde en dygtig arborist til dig. På den måde kan du altid føle dig sikker.

Vurdering af risikotræer

Vi har mange smukke, gamle træer, som vi gerne vil bevare så længe som mulig. Desværre kan vores smukke træer med tiden blive farlige og hvilken risiko de udgør kan være svært for læmand at gennemskue. Er du i trivl om dit træs sikkerhedstilstand, kan vi efter en besigtigelse af træet udarbejde en rapport, der beskriver risikofaktorer og anbefalet handling. Faktorer der udgør et risikotræ.

  • Der skal være risiko for skade på personel, dyr eller matrial ved væltning eller nedfaldende grene.
  • Råd, vednedbrydende svampe, dårlig grenstruktur, tunge grene, grene der spidstvejer, tyngdepunkt meget forskudt for roden. Løs rodkage og andet.

Efter besigtielse bliver der udarbejdet en rapport, som kan bruges til dokumentation over for bl.a. myndighederne, forsikringsselskaber og nabostridigheder. Handlinger kan feks være opsyn, beskæring eller fældning.

Andet

Har du andre former for træproblmer, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 29 41 01 79 eller mail anders@anbo.dk. Så finder vi en løsning sammen.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ TRÆFÆLDNING I MIDT & NORDJYLLAND